Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu
Rise Residence Sorghvliet den haag door Ploeg Kozijnen

Gemeentelijk Monument

Het voormalig kantoorgebouw is omgebouwd tot een luxe appartementencomplex. Tijdens de bouw is het pand tot Gemeentelijk Monument benoemd. Het gebouw bestaat uit zes bouwlagen die op zware betonnen kolommen geplaatst zijn, waardoor de begane grond, afgezien van een glazen entreeportaal, volledig vrijgehouden is. De kolommen vormen een schraagachtige constructie die tezamen met de afgeschuinde uiteinden van de onderzijde van de verdiepingsvloer voor een bijzondere belijning zorgen.

Karakteristieke industriële uitstraling

De gevels worden gedomineerd door langwerpige raamstroken in een omkadering van een natuurstenen beplating. Het entreeportaal op de begane grond is vrijwel volledig van glas. De entree wordt gemarkeerd door een grote betonnen luifel, die schuin omhoog buiten het gebouw uitsteekt. ‘Los’ van een zijgevel zijn bijzondere serres gecreëerd in het voormalige glazen noodtrappenhuis.

Langwerpige raamstroken in een omkadering van natuurstenen beplating.
‘Los’ van de zijgevel zijn serres gecreëerd in het voormalige glazen trappenhuis.

Oorspronkelijk en onderhoudsarm

“Het belang voor het behoud van het karakteristieke ‘gezicht’ van het pand was enorm”, vertelt Vincent Stok, projectmanager Dura Vermeer. “In het keuzeproces voor het product en de leverancier zijn verschillende afwegingen gemaakt. De meest cruciale afweging was de gewenste uitstraling. Maar ook het onderhoudscomponent speelde een grote rol. We vonden in kunststof kozijnen een gouden combinatie. Een onderhoudsarm product waarmee we ook de karakteristieke uitstraling van het pand konden behouden. Cor Hager van Ploeg Kozijnen vult aan: “We kozen voor het platte kozijnprofiel uit de Zendow Flex-serie van Deceuninck. Hiermee doen we recht aan de oorspronkelijke industriële uitstraling tegen een budgettair vriendelijkere investering dan bijvoorbeeld een aluminium kozijn.”

Gegarandeerde kwaliteit van opdrachtgever

“De keuze voor de opdrachtgever was vervolgens een optelsom van kwaliteiten. De leverancier moest meedenkvermogen bieden, kwaliteit leveren en marktconform zijn. Dat vonden we bij Ploeg Kozijnen. Voor De Maese Woningen was de combinatie met het VKG Keurmerk doorslaggevend. Doordat de kwaliteit van keurmerk gerelateerde producten gegarandeerd is, zijn de garanties langer en is het product beter voor de klant.”

Vind ook een betrouwbare leverancier

Specificaties van producten en leveranciers

Opdrachtgever:
Dura Vermeer Bouw Heyma
Leverancier:
Ploeg kozijnen
Kunststof kozijnen
geleverd onder VKG Keurmerk
Profielen:
vlak profiel, 70 mm diep, met 5-kamersysteem uit de Zendow Flex-serie van Deceuninck
Kleur:
Antracietgrijs 1602, gladde folie RAL 7016 en Crème wit 0096 glad (RAL 9001)
Het draaikiepbeslag
uitgevoerd conform het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Leverancier Lecot / merk Siegenia
Veiligheidsbeglazing
zoals omschreven in NEN 3569 en NEN-EN 1990
Het hang- en sluitwerk
voldoet aan de SKG-inbraakklasse 2 (SKG**) Leverancier Lecot / Merk Dr Hahn KT-EV Fix scharnieren
Het glas
gefabriceerd onder KOMO-certificaat. Merk Pilkington Insulight Therm S3a
De ruiten
voldoen aan 28,2 dB(A) volgens “Geluidwering van gevels 16142.07 d.d. 29-07-2016.”
Overige materialen:
Schmidt hefschuifpuien 2- en 4-delig

Profielleverancier