Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu

Zij leveren al 30 jaar lang maatwerk kozijnen. En 26 jaar daarvan maken ze onderdeel uit van VKG. Op 6 juli 2022 bestonden ze precies 30 jaar. In 1992 werd er gestart in Hem met de fabricage van kunststof kozijnen en al na drie jaar groeide het bedrijf uit zijn jasje en verhuisde het naar bedrijventerrein Westfrisia in Zwaag. Vier jaar later, op 1 maart 1996, sloot GevelNed zich als fabrikant aan bij branchevereniging VKG.

De start werd toentertijd ingegeven door de groeiende vraag naar maatwerk kunststof kozijnen vanuit het moederbedrijf Jan van der Vlugt en Zoon in Velserbroek. Vanaf de jaren 70 was daar, meegaand in de toenemende vraag naar woningisolatie en isolatieglas, veel aandacht voor verkoop en montage van kunststof kozijnen in de particuliere markt. Maar dan wel toegespitst op de specifieke vraag van de klant én de Nederlandse markt. Zelf fabriceren was daarop het antwoord en GevelNed werd gestart.

Omdat de productie bleef groeien is er in de afgelopen 30 jaar meerdere malen bijgebouwd en uitgebreid. Zo werd door de vraag naar kleur en structuur op kunststof kozijnen een eigen kleurfabriek ColorNed opgericht in 1995. De consumentenmarkt vraagt om maatwerk kozijnen, maar ook om een luxe uitstraling van die kozijnen. Productinnovaties worden doorgevoerd om in te spelen op die vraag; de zogenaamde Hollandse Hoek (een hout verbinding look), de Hollandse dorpel (een op natuursteen gelijkende kunststof dorpel met een hoge isolatiewaarde) en rolbandscharnieren i.p.v. de grove scharnierkapjes worden geïntroduceerd. Ook is er steeds meer aandacht voor de isolatiewaarde van kunststof kozijnen en het Energie Kozijn wordt ontwikkeld.

GevelNed bedient haar klanten sinds 2003 via de soft-franchise formule Select Windows. Naast kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien, wordt er ook een pakket aan marketing en management ondersteunende zaken geleverd. Inmiddels telt het dealernetwerk 20 Select Windows partners verspreid over Nederland.

Natuurlijk viert GevelNed dit jubileum. Zo werd in het voorjaar van 2022 het bedrijfspand bestickerd voor een prachtige nieuwe uitstraling. De gevel van de kunststof kozijnenfabriek en de kantoren werd voorzien van een afbeelding van het West-Friese landschap.

Van een ‘dertien in een dozijn’ bedrijfspand transformeerde het bedrijfspand in een blikvanger op bedrijventerrein Westfrisia en daarmee straalt het pand ook uit, wat we zelf al jaren voelen; de verbondenheid met de regio. Ondernemersechtpaar Carlien en Theo van Gorkom leggen die West-Friese trots graag uit: “Wat we hiermee willen aangeven is dat ons pand niet op zomaar een willekeurig bedrijventerrein is gevestigd, maar juist dichtbij Hoorn: een stad met historie, een eigenheid, trots midden in het unieke West-Friese landschap. De grafische impressie van de Westfriese Kromme Leek op ons pand, weerspiegelt onze trots op onze locatie, ons product en onze medewerkers. En ja, we zijn zeilers, dus kiezen voor water is voor ons logisch, maar bedrijfsmatig zijn we al 30 jaar vast verankerd in deze mooie omgeving”.

Op 6 juli werd met het team intern stilgestaan bij dit heuglijke moment. Ook huldigen ze twee jubilarissen die vanaf de start van het bedrijf werkzaam zijn bij GevelNed. Bedrijfsleider Ciaran McCann en senior medewerker afmontage Frans Quisenaerts werden in het zonnetje gezet. Overigens is het totaal aantal dienstjaren van het huidige werknemersbestand 574,5, waarvan 37,5% meer dan 12,5 jaar in dienst is. En 8 van de huidige werknemers waren nog niet geboren toen GevelNed begon in 1992.

De relatie tussen GevelNed, ColorNed en Select Windows

GevelNed produceert kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien op basis van Schüco profielen die bij ColorNed van een kleurfolie voorzien worden. Er wordt voornamelijk op maat geproduceerd voor de Nederlandse particulieren huiseigenaar en de kozijnen worden als Select Windows Kozijnen in de markt gezet door een landelijk dealernetwerk.