Menu

Vaak werkt Vromans Kozijnen direct voor de bewoner(s). In dit geval kwam de vraag voor nieuwe kozijnen van de aannemer. Dat is een andere dynamiek en pakte prima uit. Het was belangrijk dat het gebouw in zijn geheel paste bij aan de ene kant traditionele bebouwing en aan de andere kant modernere appartementencomplexen. Het pand vormt daarmee een belangrijke fysieke schakel in de bebouwing van de dorpskern van Alphen.

Een gedurfde keuze

In een gebouw als het ‘Hart van Alphen’ verwacht je een meer klassiek ogend kozijn met een houtnerf. Vromans Kozijnen adviseerde de aannemer en projectontwikkelaar om ‘outside the box’ te denken en te kiezen voor een matte folie, dat heel strak en chique oogt. Er is wel gewerkt met klassieke accenten, zoals rechte hoekverbindingen en ramen met roeden, net als vroeger. Dit maakt dat het pand naadloos past in het overgangsgebied in het Alphen, van oude panden naar nieuwbouw. Een stijlvolle bakkerij in het hart van het dorp.

Duurzaamheid met een jasje

De folie die is gebruikt voor het kunststof kozijn is supersterk en gaat een leven lang mee, zonder verkleuring want de folie is UV-bestendig. Daarnaast hoeft het natuurlijk nooit geschilderd te worden, dat bespaart geld en is beter voor het milieu. Wat ook goed is voor de portemonnee en de omgeving is de hoge isolatiewaarde. Afhankelijk van het glas kun je met deze profielen van je huis een nul-op-de-meter-huis maken.

Specificaties

  • De profielen zijn van Schüco.
  • De kozijnen zijn van Select Windows
  • Model Facet.
  • De kleuren van de gevelbekleding zijn crème, lichtgrijs en antraciet.
  • Uitgevoerd in een matte UV-bestendige folie.
  • Hoge isolatiewaarde