Vragen? Bel naar (030) 750 98 01
Grijs kunststof kozijn

VKG Nieuws & Blogs

Duurzaamheid kunststof kozijnen

Plasticafval zorgt wereldwijd voor grote milieuproblemen. Veel mensen willen daarom het gebruik van kunststoffen beperken. Terecht… maar niet altijd! Want op de juiste wijze geproduceerd, toegepast en hergebruikt, levert kunststof juist een belangrijke bijdrage aan een duurzame levensstijl. Op het gebied van milieu en klimaat scoren kunststof kozijnen uitstekend. We zetten de belangrijkste duurzaamheidsfactoren op een rij.

Duurzame kozijnen

De duurzaamheid van kunststof kozijnen wordt bepaald door een aantal factoren. Hieronder hebben we een handig overzicht gemaakt.

# Levensduur

Levensduur om te beginnen. Kunststof kozijnen gaan wel vijftig tot vijfenzeventig jaar mee. Natuurlijk kost de productie energie, maar over een zo lange periode uitgesmeerd, is dat bijna verwaarloosbaar. En van welk ander product heb je zo lang profijt?

# Materiaal

De meeste kunststof kozijnen worden gemaakt van PVC. Dat klinkt misschien niet milieuvriendelijk, maar schijn bedriegt! Kunststof kozijnen met het VKG Keurmerk worden geproduceerd volgens strenge milieueisen. Het gebruikte materiaal is splintervrij en slijtvast, waardoor er geen microplastics in het milieu komen. De oude kozijnen zorgen niet voor afval maar dienen als grondstof voor nieuwe kozijnen door het VKG Recyclesysteem.

Donkergrijze kunststof kozijnen in muur

# Onderhoud

Verf en chemische schoonmaakmiddelen? Niet nodig voor het onderhoud van kunststof kozijnen. Een sopje en een vochtige doek volstaan!

# Isolatie

Natuurlijk kiest u voor isolatieglas om warmteverlies zoveel mogelijk te beperken. Maar wist u dat ook door het kozijn warmte weglekt? Door materiaal en constructie bieden duurzame kozijnen met VKG Keurmerk een betere isolatiewaarde dan houten of aluminium kozijnen. Dat betekent energiezuiniger leven, wat uiteindelijk leidt tot minder CO2-uitstoot. Een win-winsituatie.

Grijs kunststof kozijn

# Hergebruik

Bij VKG werken we met het zogeheten VKG Recyclesysteem. Dit zorgt ervoor dat oude kunststof kozijnen een nieuw leven krijgen. Gerecyclede kozijnen leveren waardevolle grondstoffen voor de productie van nieuwe kozijnen. Op onze recyclepagina vertellen we u er graag meer over.

Je ziet, door te kiezen voor duurzame kozijnen van kunststof spaar je niet alleen je portemonnee maar ook het milieu en het klimaat. Is duurzaamheid belangrijk voor je, dan zijn VKG Keurmerkgecertificeerde kozijnen de juiste keuze.

Bekijk ook het project ‘Tuin van Brett’ in Amsterdam waar oude kunststof kozijnen een nieuw leven kregen.