Vragen? Bel naar (030) 750 98 01
Circulaire geveleconomie

VKG Nieuws & Blogs

Op naar de circulaire kunststof gevel

Circulariteit speelt in de komende decennia een absolute hoofdrol in de Nederlandse economie. De producten van nu zijn de grondstoffen voor later. Ook in de kunststof gevelbranche erkennen we het belang van duurzaamheid en hergebruik. Lees er nu alles over in deze blog!

Het belang van de circulaire economie

In de ideale wereld zou het zo moeten zijn dat je én duurzaam kunt produceren en bouwen, gecombineerd met een economisch model waar ook gewoon geld in te verdienen valt. Vanuit de overheid is er het ‘Rijksbrede programma Nederland Circulair in 2050’ met projecten in diverse sectoren en branches om bij te dragen aan een volledig circulaire economie. In de business to business wereld is duurzaamheid al ontzettend belangrijk en ook voor de particulier zal dit snel volgen. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor onze planeet, het klimaat en de economie.

VKG & de circulaire economie

Bij VKG is de circulaire economie een van de belangrijkste thema’s voor de komende jaren. Albert Zegelaar, directeur van VKG: “We werken nu samen met de collega-brancheorganisaties NBVT en VMRG en de ministeries van BZK en I&W aan de ‘Verkenning circulaire geveleconomie’, die we in het najaar van 2020 presenteren”. Dit onderzoek leidt tot nieuwe inzichten en nader onderzoek om de branche circulair te maken. Ook kijken we bij VKG naar aanvullende mogelijkheden om ons huidige Recyclesysteem te verbeteren en de VKG Opleverapp door te ontwikkelen naar een materialenpaspoort.

Recyclen is eigenlijk de laatste stap van het proces, maar het begint uiteindelijk bij het begin. Zo kan je in de ontwerpfase al zaken dingen aanpassen, die uiteindelijk het proces makkelijker maken. Albert: “Deze uitdaging is ook een enorme kans voor onze sector. Wij zijn dan ook heel enthousiast om als gevelbranche te participeren in deze nieuwe transitie. Kunststof is het materiaal van de toekomst. Er is geen ander materiaal dat zo goed te recyclen en te hergebruiken is”.

Video en podcast: circulaire geveleconomie

Wil je meer weten? Bekijk de video hieronder waarin Albert en Hans hun visie op de circulaire economie en kunststof gevels geven en de kansen voor de branche bespreken.

Daarna meer weten? Luister de podcast voor aanvullende overwegingen en achtergronden.