Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu

Hoe kwamen jullie op het idee van de Opleverapp?

”Als werkgroep van het vernieuwde VKG Keurmerk waren we op zoek naar een manier om op een eenvoudige wijze de kwaliteit van het keurmerk te waarborgen. In de snel veranderende wereld waar de transitie naar digitalisering vol is ingezet, kwamen we al snel op de gedachten de hele keten te waarborgen met behulp van een app.

Een ware aanvulling op het VKG Keurmerk

Ploeg kozijnen gelooft in de waardetoevoeging van het keurmerk en wilde daar snel mee communiceren. Om dit te kunnen doen moest er eerst veel werk verzet worden; we willen wel dat de keten gesloten is voordat we het aan de buitenwereld presenteren. Door zelf deel te nemen aan de werkgroep voor de ontwikkeling van de app waren we in staat dit proces te versnellen. Het resultaat van de app voldoet volkomen aan de gestelde uitgangspunten en past inmiddels als een bouwsteen in de Wet Kwaliteitsborging Bouw en daar zijn we erg blij mee.

Wat waren de uitgangspunten voor de ontwikkeling van de Opleverapp?

We vonden het vooral belangrijk dat de app onze processen vereenvoudigt en voor de klant het opleverproces makkelijker en duidelijker maakt. Door de ontwikkeling van deze app in combinatie met het keurmerk beogen we de consument positief te verrassen en daarmee bij te dragen aan een positieve beleving van de VKG.
Voorwaarde voor ontwikkeling van de app waren:

  • Meer inzicht in kwaliteit voor de eindgebruiker
  • Een eenvoudig gebruik van de app
  • Koppelbaar met het ERP systeem van gebruikers
  • Om te toetsen dat alle onderdelen van aangesloten VKG-partners komen

Voordelen voor de leverancier

Voor leveranciers bieden we met deze app de mogelijkheid tot het vereenvoudigen van processen. We verhogen de kwaliteit van de oplevering en vermindering van herstelmeldingen na afloop van de oplevering. Dit scheelt in de kosten en doordat we een eenduidige manier van opleveren aanbieden, verloopt het proces sneller.

Voordelen voor de klant

Voor de klant biedt de combinatie van het keurmerk met de opleverapp zekerheid van een professioneel proces en inzicht in het product. We doen hiermee een grote bijdrage in de klantbeleving en waardetoevoeging van het VKG Keurmerk.