Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu

Nieuw Trebol staat daar waar ooit het oude Trebol stond, aan het water aan de rand van de historische binnenstad van Harlingen. Bij het ontwerp van de appartementen is de architecturale beeldtaal van begin 20e eeuw (het oude Trebol) meegenomen en deze is prachtig geïntegreerd in een gebouw dat even tijdloos als eigentijds is.

Uitdagingen

Het verwerken van de beeldelementen van begin vorige eeuw vragen om vakmanschap. Pinakels, daklijsten, sierbanden en boogramen waren een mooie uitdaging voor de bouwers. Lont sloeg de handen ineen met Vibes, om samen zorg te dragen voor een perfecte realisatie. Bij een project dat de sfeer van vervlogen tijden uitademt worden kunststof kozijnen als geveloptie nog niet altijd als eerste optie beschouwd. Vooruitstrevend en bijzonder dat het hier wel het geval was en is toegepast. De mogelijkheden van het kunststof kozijn zijn optimaal benut in de bogen en togen.

Innovatie

De innovatie van duurzame kozijnen zit hem zowel in duurzaamheid als in prefab. In Nieuw Trebol is het cascoreadyconcept toegepast. Het kozijn, het stelkozijn en het glas zijn ingebouwd in een – in casu – prefab-betonelement om vervolgens in één pakket aan de bouw toegeleverd te worden. De prefab-bouw zal steeds meer de boventoon gaan voeren en de kunststofkozijnenbranche sluit naadloos op deze ontwikkeling aan.

De kozijnen

Het is bijzonder dat er boog- en toogkozijnen worden gebruikt. Dit zie je niet vaak. De ramen zijn terugleggend en gedetailleerd. Bijzonder hoe kunststof wordt gebruikt in een gebouw dat de sfeer van weleer uitstraalt, het werkt heel goed.

VKG Architectuurprijs

Het raam en de entree vormen de verbinding tussen een gebouw en de buitenwereld. Kozijnen laten een duidelijke handtekening achter in de architectuur. Net als de hele bouwkolom zet de kunststofkozijnenbranche sterk in op duurzame innovatie. De esthetische waarde van kunststof kozijnen wordt hier vanzelfsprekend in meegenomen. De VKG Architectuurprijs zet duurzame innovatie in de schijnwerpers.

Zes genomineerden dingen mee naar de award voor Nieuwbouw en de award voor Renovatie. Deze awards worden op donderdag 7 december door de jury uitgereikt tijdens het seminar `Circulair ontwerpen´ in de Metaal Kathedraal in Utrecht. De prijsuitreiking is het slot van dit gezamenlijke seminar, georganiseerd door VKG Keurmerk en Stedebouw & Architectuur.