Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu

De renovatie van de sociale woningbouw is onderdeel van het globaal ontwikkelplan voor de wijk Wheermolen-Oost, waarin de kansen voor de wijk op het gebied van onder meer wonen, wegen en groen centraal staan. Deze flat met sociale huurwoningen is de eerste in een reeks vernieuwingen voor de wijk.

 

De cirkel is rond

Onderdeel van de renovatie was het vervangen van de kozijnen. De verwijderde kozijnen waren in de jaren tachtig geleverd door Schipper Kozijnen, deze zullen gerecycled worden. De nieuwe kozijnen zijn al 100% circulair: de K-VISION kozijnen van wederom Schipper Kozijnen. Het gebruik van recyclet kunststof in kozijnen gebeurt steeds vaker, maar 100% gerecycled is nog uniek.

Beter wonen

Met de renovatie is in de galerijflat meer woonruimte gecreëerd. In de voormalige garageboxen zijn 12 woningen gerealiseerd; meer betaalbare woonruimte voor de inwoners van Purmerend. In alle woningen zijn circulaire kunststof kozijnen met HR++ glas geplaatst en een individuele watermeter. Daarnaast koken de bewoners elektrisch.

De kozijnen

De 100% gerecyclede kozijnen voldoen aan geldende kwaliteits- en isolatie-eisen en hebben alle vereiste keurmerken en certificaten. Om de UV-bestendigheid van gerecyclede profielen te garanderen en een matte look & feel te geven zijn de profielen rondom voorzien van het kleursysteem proCoverTec. Deze coating zorgt tevens voor weinig roethechting, waarmee de kozijnen ook onderhoudsvrij zijn.

VKG Architectuurprijs

Het raam en de entree vormen de verbinding tussen een gebouw en de buitenwereld. Kozijnen laten een duidelijke handtekening achter in de architectuur. Net als de hele bouwkolom zet de kunststofkozijnenbranche sterk in op duurzame innovatie. De esthetische waarde van kunststof kozijnen wordt hier vanzelfsprekend in meegenomen. De VKG Architectuurprijs zet duurzame innovatie in de schijnwerpers.

Zes genomineerden dingen mee naar de award voor Nieuwbouw en de award voor Renovatie. Deze twee awards worden op donderdag 7 december door de jury uitgereikt tijdens het seminar `Circulair ontwerpen´ in de Metaal Kathedraal in Utrecht. De prijsuitreiking is het slot van dit gezamenlijke seminar, georganiseerd door VKG Keurmerk en Stedebouw & Architectuur.