Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu

De opdracht aan de architecten was om de villa uit 1953 te herontwerpen tot een duurzame, moderne en levensloopbestendige woning. De bovenbouw was al woning, de onderbouw bestond uit een garage en entree. In het ontwerp is nu ook beneden een aparte woning gecreëerd voor logees of verzorgenden.

 

Energiezuinig

Met de renovatie is direct de duurzaamheid aangepakt. De woning is rondom voorzien van een nieuwe schil met hoogwaardige isolatie. Voor de verwarming is gekozen om een warmtebron te slaan in de bodem zodat de gasaansluiting afgekoppeld kon worden. Het regenwater wordt opgevangen voor hergebruik en voor de elektra zijn er 46 zonnepanelen op het dak geplaatst.

Opwaardering

De villa is met de renovatie niet alleen verfraaid en verduurzaamd, door de toevoeging van een aanbouw en een kelder is de woning maar liefst 2,5 keer zo groot geworden. Om ook in de toekomst gebruik te kunnen maken van de eerste verdieping is er een lift ingebouwd.

De kozijnen

De renovatie van de villa toont duidelijk aan hoe duurzaam renoveren kan bijdragen aan een energiezuinige toekomst. Door alle kozijnen te vervangen door Select Windows Energie Kozijnen met driedubbel isolatieglas, hoogwaardige isolatie van muren en dak, en andere energiebesparende maatregelen, is de villa nu volledig gasloos en energieneutraal. Aanvullend werd gekozen voor een isolerende kunststof voordeur van Select Windows in een iets lichtere kleur dan de aluminium gevelbekleding.

 

VKG Architectuurprijs

Het raam en de entree vormen de verbinding tussen een gebouw en de buitenwereld. Kozijnen laten een duidelijke handtekening achter in de architectuur. Net als de hele bouwkolom zet de kunststofkozijnenbranche sterk in op duurzame innovatie. De esthetische waarde van kunststof kozijnen wordt hier vanzelfsprekend in meegenomen. De VKG Architectuurprijs zet duurzame innovatie in de schijnwerpers.

Zes genomineerden dingen mee naar de award voor Nieuwbouw en de award voor Renovatie. Deze twee awards worden op donderdag 7 december door de jury uitgereikt tijdens het seminar `Circulair ontwerpen´ in de Metaal Kathedraal in Utrecht. De prijsuitreiking is het slot van dit gezamenlijke seminar, georganiseerd door VKG Keurmerk en Stedebouw & Architectuur.