Heb je vragen? Mail ons op info@vkgkeurmerk.nl
Menu

De uitreiking van de prijs vindt plaats in december 2023. Al 30 winnaars gingen de architecten voor die in december als winnaar uit de bus zullen komen.

Wie wint de eervolle VKG Architectuurprijs 2023?

Het raam en de entree vormen de verbinding tussen een gebouw en de buitenwereld. Kozijnen laten een duidelijke handtekening achter in de architectuur. Net als de hele bouwkolom zet de kunststofkozijnenbranche sterk in op duurzame innovatie. De esthetische waarde van gevelbekleding wordt hier vanzelfsprekend in meegenomen. Oud winnaar en jurylid Arthur Nuss roept architecten op hun project aan te melden voor deze mooie prijs.

Categorieën nieuwbouw en renovatie

De VKG Architectuurprijs kent twee categorieën: Nieuwbouw en Renovatie. Duurzaamheid is een randvoorwaarde voor de genomineerde projecten en wordt meegewogen in de beoordeling door de jury. Met deze prijs wil de branchevereniging voor kunststof kozijnen lof uiten aan projecten die het verdienen. Anderzijds mogen architecten, projectontwikkelaars, aannemers, gemeentes, woningcoöperaties en andere spelers in de bouw geïnspireerd worden. De nieuwe generatie kunststof kozijnen staat voor esthetiek, veelzijdigheid en duurzame innovatie, onder andere door een al jaren functionerend recyclesysteem.

De jury

De jury bestaat uit vakmensen uit de bouwwereld en het duurzaamheidslandschap. Oud-winnaars Arthur Nuss (Global Architects) en Arno Kolen (van den hout & kolen) selecteren en beoordelen samen met duurzaamheidexpert Mantijn van Leeuwen (Nibe) en directeur VKG Albert Zegelaar de genomineerde projecten.

Prijsuitreiking in december

Al ruim 30 jaar is Stedebouw & Architectuur hét platform voor architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, ontwerpers, bouwers en voorschrijvers. Het merk onderscheidt zich door het signaleren van trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Ruimte voor innovatie is het motto. Ze volgen niet, ze lopen voorop. Deze gedeelde visie vormt de basis van de samenwerking als contentpartner voor de VKG Architectuurprijs. Albert Zegelaar: “Met deze samenwerking staan we midden tussen de professionals uit de bouwwereld die dezelfde visie dragen als wij.”

Tot en met 8 september kunnen projecten worden aangedragen.

Aanmelden voor de VKG Architectuurprijs
winnaars architectuurprijs 2018